A kesudió fontos alapanyaga a nyers konyhának mert nagyon krémesre lehet darálni így kiváló habszerűségek készíthetők belőle, mivel több mint a fele zsiradékból áll. Nyersen is érdemes fogyasztani mert kiváló A, C, B, K vitamin forrás. Kálciúm, foszfor, magnézium, vas, réz és cink is megtalálható benne. Jelentős az antioxidáns tartalma, legjelentősebb a zeaxantina, ami a szemek állapotát támogatja.
Hozzávalók
1 csésze kesudió
1 csésze eper-ez most fagyasztott volt nekem
1 banán
1 teáskanál citromlé
0,5 csésze víz
Mindent a turmixgépbe dobok és addig darálom amíg szép krémes, habos állaga nem lesz, ha túl tömény akkor még egy kis vizet rakok hozzá. Ha valaki édesebb szájú akkor mehet bele egy kis agavészirup.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése