Nem szoktam gyakran kekszet vagy sós ropogtatni valót sütni főleg nem nyáron amikor rengeteg gyümölcs és zöldség van de kenyeret se szeretek sokat adni a gyerekeknek úgyhogy egyik este kitaláltam, hogy a tartalmas salátánk mellé jó lesz vacsorára ez a kis könnyű pogácsa. Délutáni elfoglaltságnak is remek volt, fiúk gyúrtak, szaggattak és a végén magokkal diszitették a pogácsákat.
Hozzávalók:
30 dkg főtt krumpli
2-3 evőkanál kókuszolaj
30 dkg rizsliszt
2-3 dl rizstej
7 gramm sütőpor
2 nagy csipet só
3 evőkanál útifűmaghéj
A krumplit villával összetörtem majd az összes többi hozzávalóval összedolgoztam illetve összedolgoztam volna ha a fiúk hagyják de ezt ők akarták csinálni, kicsit pihenni hagytam, addig bekapcsoltam a sütőt és sütőpapírral kibéleltem egy nagy tepsit. Majd a fiúk pogácsa szaggatóval kiszaggatták a tömérdek mennyiségű pogácsát, diszitették napraforgómaggal, tökmaggal,lenmaggal.
180 fokon sült kb. 25 percig.Frissen finom, másnap már vesztett finomságából.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése