2015. július 28., kedd

HAJDINA PALACSINTA

Mostanában kicsit bajban vagyok a növényi tejekkel amióta a tejkészítő gépünk a szerelőnél van, mert vagy elfelejtek előző este magokat beáztatni vagy pedig a fiúk megisszák reggelre a dobozos növényi tejet,na így kapóra jött ez a palacsinta recept amihez nem kell tej, ráadásul gluténmentes is.
És annyira finom, hogy a fiúk fejenként 10 darabot ettek.Házi mentás sárgabarack lekvár, szilvalekvár és mák került rá.



Hozzávalók:

175 gramm hajdinaliszt 
30 gramm kókuszcukor vagy mivel most nem volt itthon 1,5 evőkanál agavé szirup került bele
1 csipet só
1,5 kiskanál sütőpor
1 kiskanál alma ecet
300 ml tisztított víz


A vizet összekeverjük egy tálkában az ecettel. Egy másikban a száraz anyagokat keverjük össze:liszt, sütőpor,só,cukor. Az ecetes vizet beleöntjük a száraz anyagos tálba és gyorsan összekeverjük. A sütőpor reakcióba fog lépni az ecettel és sok kis buborék fog képződni. ilyenkor már ne keverjük tovább így fog puha maradni és kövérkésebb a palacsinta. Egy kicsit állni hagyjuk a palacsinta tésztát, majd kókuszolajjal megkent palacsintasütőben kisütjük a palacsintákat.én egy evőkanálnyi masszából csináltam minipalacsintákat.Kicsi amerikai palacsinta a végeredmény, isteni finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése