Hozzávalók:
fél csomag medvehagymás tofu de megteszi a natúr is
1 bögre apró szemű zabpehely
2 bögre párolt ceruzabab
2 teáskanál chia mag
3 evőkanál meleg víz
2 evőkanál szárított fodros kel por
gluténmentes vegán zsemlemorzsa
kókuszolaj
bors
só
Először is chia magot beáztattam a vízbe, hogy megkocsonyásodjon, majd a zöldbabot vágtam nagyon nagyon apróra,végül a tofut szétmorzsoltam és még villával is át törtem egy kicsit.
Amikor a chia kész lett, ez kb. 5 perc volt, egy tálban összeöntöttem a babot, tofut, chia magot, zabpelyhet, a kel port. Megsóztam, borsoztam és az egészet kézzel összegyúrtam,kis fasirtokat formáztam és meghempergettem a zsemlemorzsában, majd sütőpapírral bélelt tepsibe jó gazdagon meglocsolva olajjal 25-30 perc alatt 210 fokon készre sütöttem.Fokhagymás szójajoghurttal, fűszeres kölessel és lila hagymás paradicsom salátával ettük.
2 bögre párolt ceruzabab
2 teáskanál chia mag
3 evőkanál meleg víz
2 evőkanál szárított fodros kel por
gluténmentes vegán zsemlemorzsa
kókuszolaj
bors
só
Először is chia magot beáztattam a vízbe, hogy megkocsonyásodjon, majd a zöldbabot vágtam nagyon nagyon apróra,végül a tofut szétmorzsoltam és még villával is át törtem egy kicsit.
Amikor a chia kész lett, ez kb. 5 perc volt, egy tálban összeöntöttem a babot, tofut, chia magot, zabpelyhet, a kel port. Megsóztam, borsoztam és az egészet kézzel összegyúrtam,kis fasirtokat formáztam és meghempergettem a zsemlemorzsában, majd sütőpapírral bélelt tepsibe jó gazdagon meglocsolva olajjal 25-30 perc alatt 210 fokon készre sütöttem.Fokhagymás szójajoghurttal, fűszeres kölessel és lila hagymás paradicsom salátával ettük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése