2016. február 7., vasárnap

Fehérje palacsinta


Nagy palacsinta imádat van errefelé, a fiúkon múlna minden reggel ezt kérnének reggelire. Próbálom úgy variálni, hogy értékes étel váljon belőle. A legújabb kedvencünk egy könnyű légies tésztájú, talán első ránézésre nem épp bizalomgerjesztő látványú de garantáltan finom palacsinta. Egy jónagy adaggal szoktam sütni, dobozban tárolom a hűtőben és friss napokig.


Hozzávalók:

2 csésze zabpehelyliszt 
1/4 csésze juharszirup vagy agavé vagy 1-2 evőkanál kókuszvirág cukor
1/4 kiskanál só
3 evőkanál sütőpor
3 evőkanál felolvasztott kókuszolaj
2 csésze növényi tej-én általában valamilyen magtejjel szoktam
1 evőkanál vanília őrlemény vagy fahéj, vagy nyers kakaó
1 evőkanál őrölt chia mag
1 evőkanál őrölt lenmag
1 evőkanál őrölt kendermag



Egy tálban jól összekeverjük a hozzávalókat. 5-10 percig állni hagyjuk,majd jól átkeverjük, ha túl megszívta magát akkor még önthetünk rá tejet vagy vizet. Palacsinta sütőben felolvasztok egy jó nagy darab kókuszzsír darabot majd amikor már olaj állagú egy kis csészébe öntöm és miközben sütőm a palacsintát evvel az olajjal kenem a palacsintasütőt szilikon ecsettel.

A tésztából jó nagy adag lesz így nyugodtan eltehető másnapra is hűtőben vagy akár fagyasztható is.

Datolyás csoki krémmel a legfinomabb de azt majd egy következő posztban fogom leírni.








2 megjegyzés:

  1. Nincs kendermagom, anélkül is jó lesz ? Ez egy kicsi palacsintasütő ?

    VálaszTörlés
  2. nagyon finom lett Vivi, köszi a receptet, végre egy egészséges palacsinta recept ami nem borzasztó ízű :D

    VálaszTörlés